Помер відомий журналіст Володимир Соловйов

Стало відомо про смерть в Уфі відомого журналіста Володимира Соловйова. Він публікувався під псевдонімом «Володимир Глинський». Як розповіли його колеги, це сталося від онкології.

Довгий час він працював кореспондентом газети «Уфімські відомості». Колеги згадують його як добропорядну людину, душевного поета та професіонала своєї справи. Його репортажі з місця подій було легко читати, він примудрявся працювати в держЗМІ і знаходити і публікувати гострі теми. Аналітика від Соловйова відрізнялася дотепністю та виваженістю.

– Таких у башкирській журналістиці більше нема і, мабуть, не буде. Добрий, людяний, професіонал, справжній, небайдужий журналіст, який попри великий досвід – не перегорів, – написала на своїй сторінці журналістка Розалія Валєєва.

Окрім журналістської роботи, Володимир Соловйов, відомий як поет, прозаїк і перекладач. З-під його пера вийшли дві поетичні збірки – «Тріщини дороги» та «Вулиця змінює колір», він переклав з польської мови поезію та прозу Тадеуша Ружевича та Маріуша Гжебальського.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *