вже офіційно.Перші деталі прориву! Прямо на Півдні

На півдні України відбувається позиційна робота військ, ведуться артилерійські дуелі. Російські окупанти переміщують підрозділи на лівому березі Дніпра, тоді як Збройні сили України налагоджують вогневий контроль та виснажують сили противника.

Про це сьогодні, 25 листопада, розповіла начальник Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“На південному напрямку триває позиційна робота, продовжуються артилерійські дуелі і на цьому етапі вороги продовжують переміщати свої підрозділи на лівому березі, вишукуючи місця, де їм було би спокійніше, скажімо так”, — зазначила Гуменюк.

Але спокою їм не буде, оскільки налагодження роботи українських військових з вогневого контролю триває безперервно, наголосила речниця.

“Ми встановлюємо контроль над точками їхнього ймовірного розміщення, над логістичними маршрутами, оскільки вони передбачали використання підтягування сил сухопутним шляхом і з Криму, і зі східного напрямку. У цей час нам необхідно встановити саме вогневий контроль для того, щоб обрізати їм шляхи логістики. Це та сама тактика контрнаступу, яку ми використовували і напередодні роботи на правобережжі Херсонщини, коли виснажуються ресурси ворога та обрізається можливість забезпечення логістики”, — пояснила Гуменюк.

Також, за її словами, продовжується робота ЗСУ на Кінбурнській косі. Деталі поки що не розголошуються.

“Інформація поки що полягає в тому, що ми продовжуємо роботу. Як тільки вона буде закінчена, буде про що говорити. Тому що ця ділянка суші специфічна. До неї прикута увага, зокрема і тому, що обговорювалася участь у “зерновому коридорі” Миколаївського порту. А там безпосередньо географічна близькість, відповідно, тому й необхідно завершити комплексну роботу щодо очищення цієї ділянки суші від ворога”, — резюмувала Гуменюк.

Росіяни продовжують бити по енергетичній системі України. Зокрема це стосується і півдня України. Від початку повномасштабного вторгнення Росія порушує всі норми ведення війни.

Гуменюк розповіла, що 23 листопада під час чергової масованої атаки РФ у південних регіонах України сили оборони збивали ракети та безпілотники. Були й влучання — як по житлових будинках, так і по об’єктах енергетичної інфраструктури.

“На жаль, влучання є, і це влучання по енергетичній системі. Це та сама терористична атака по найболіснішому. Те, що є порушенням норм та правил ведення війни. Але з таким ворогом нас це загалом вже не дивує. Ми готові до того, що так і буде, оскільки з початку повномасштабного вторгнення Росія постійно порушує норми та правила ведення війни, порушує міжнародне законодавство, норми всіх конвенцій, які можна було тільки порушити”, — наголосила Гуменюк.

Над Одесою та областю, за її інформацією, було збито дві ракети, уламки однієї з них потрапили у приватні домоволодіння.

“Постраждали тварини, птахи. Найімовірніше, ворог також тяжіє до знищення “біолабораторій”, тому намагався знищити 17 курей”, — сказала начальниця пресцентру.

На Миколаївщині також українські військові збили ракети. Їх було набагато більше, ніж зазвичай, наголосила Гуменюк.

“У Херсонській області було збито безпілотники. Окупанти продовжують використовувати “Ланцети”. Це безпілотники російського виробництва, які вони постійно застосовують для ударів по позиціях українських бійців та деокупованих населених пунктів”, — доповнила Гуменюк.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *