Вже всі чули, що сталօся опівнօчі на Микօлаївщина?! Це пօдія, яку важкօ недօօцінити – мінус 1450 օрkів відразу після влучaння нашої «Тo чки- У»

Хopoшi нoвuнu надійшлu з укpaїнcькoї ЧКAЛ0ВE, Хepcoнcькa oбл. Блuзькo oniвнoчi влyчaння ТРК «Т0чкa-Y»

Вже всі чули, що сталօся опівнօчі на Xерсօнщині?! Це подія, яку важкօ недօօцінити – мінус 887 օрkів відразу після влучaння нашої

«Тo чки- У» 22 декабря, 2022 -надійшлu з укpaїнcькoї Хepcoнщuнu ЧКAЛ0ВE, Хepcoнcькa oбл. Блuзькo oniвнoчi 09/06/22 влyчaння ТРК «Т0чкa-Y» Deneri Трагедия за трагедией: ВСЕ БУДЕ УКРАЇНА!

Миколаївський трамвай: яким він був раніше та яку користь приносить містянам зараз, — ФОТО

 

Третього січня миколаївський трамвай святкує свої сто вісім років того, як він почав курсувати у Миколаєві. Користується попитом цей вид транспорту і зараз, бо не тільки дешевше, а й тому що і деколи зручніше, аніж «маршрутка». Під час війни миколаївський трамвай не курсував лише тоді, коли в місті був блек-аут. Навіть зараз, під час погодинних відключень, трамвай продовжує перевозити пасажирів. Окрім того, електротранспорт став і помічником для містян. Зіткнувшись з проблемою відсутності водопостачання у Миколаєві, на підприємстві вирішили випустити на маршрут трамвай-водовіз, який розвозить воду по місту, і кожен житель має змогу набрати очищену воду безкоштовно.

Через два роки – 3 січня 1915 року в Миколаєві відкрили рух електричного трамвая. Ось як про це писали в газетах: «Миколаївський міський голова М.П.Леонтович та голова виконавчої комісії з будівництва міського електричного трамвая І.

С.Некрасов сповіщають громадян м.Миколаєва, що в неділю 21 грудня (за новим стилем 3 січня) о 1 годині дня в депо трамвая (1 Піщана, кут Інвалідної) відбудеться урочистість відкриття міського електричного трамваю. Перед початком відкриття руху трамвая буде відслужено молебень з освяченням вагонного парку. Плата, отримана в перший день роботи трамвая, склала 400 карбованців. Напередодні майбутнього свята «трамвайна» комісія звернулася до міської управи з пропозицією: «Весь валовий дохід, що надійшов за провіз пасажирів у цей день, віддати на користь родин призваних на війну запасних і ратників ополчення», — що й було виконано.

«Проїзна плата встановлюється у такому розмірі: за проїзд в один кінець по кожній з ліній — 5 коп. з пасажира, з пересадкою — 8 коп., учнівські квитки та квитки для нижніх чинів — 3 коп., з пересадкою — 5 коп.Дітям до 5 років з дорослими — безкоштовний проїзд. Поліцейським, поштовим і телеграфним чинам, при виконанні ними службових завдань, також надається безкоштовний проїзд, стоячи і в числі не більше одного на кожен вагон на передній площадці». В умовах військового часу в 1915 році проїзні тарифи були збільшені, у зв’язку з чим робітники і службовці Миколаївських суднобудівних заводів звернулися в міську управу про надання їм пільг: «Несучи витрати за відрахуванням на потреби війни до 6 відсотків із свого скромного заробітку, ми терпимо позбавлення із-за дорожнечі продуктів і палива».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *