1200 цілей! Українцям пригօтуватись – удари по тилам? Вперше з пօчатку року – вирішується все!

Багато експертів висловлюють думку, що новий наступ російської федерації уже почався, і вже є невдалим. Інші вважають, що кремль досі накопичує свої сили і в тому числі стягують авіацію до кордону з Україною.

Однак військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан зауважив, що така кількість літаків і гелікоптерів, що є на кордоні з нашою країною, накопичувалась росіянами протягом року. За його словами, ця кількість не збільшилась, а навіть зменшується по деяких позиціях і складається зараз приблизно з 700 бортів. Полковник ЗСУ наголосив, що наші військові вибивають багато літаків та гелікоптерів ворога.

Жодного нового підтягування авіації не відбулося. Окупантами використовується понад 400 аеродромів для розосередження авіації на глибину до 500 кілометрів від лінії фронту та кордону з Україною, – підкреслив він. На його думку, не має сенсу розміщувати літаки ближче, адже вони можуть підлетіти на певну відстань, якщо буде таке завдання. “Однозначно авіаційних хвиль не буде. Але буде збільшена кількість вилетів літаків на лінію фронту в залежності від розширення його географії. А розширення точно буде”, – стверджує льотчик-інструктор. За його словами, ворог з початку року почав перевіряти нашу оборону. Це можна назвати початком наступу, адже розвідка боєм – це і є намір наступати. Відбудеться збільшення наступальних операцій з розширенням фронту, – зазначив Світан.

Він підкреслив, що під’єднається частина Харківського фронту – лівий берег Осколу, Куп’янськ, Лиман. Також під’єднається Запорізький напрямок, а це підтягне будь-які наступальні дії за участю фронтової авіації – Су-24, Су-25, які дуже добре збивають наші війська. “Загальна хвиля наступу відбудеться під кінець місяця. Зараз росіяни накопичили певний ресурс і ще заходять частини. І також збільшиться авіація. Але широкомасштабна авіаційна компонента не буде використовуватись”, – резюмував Роман Світан. Як відомо, Росія накопичила у небі 450 літаків та 300 гелікоптерів за 200 кілометрів від кордону з Україною. Ворог буде застосовувати авіацію з метою активізації бойових дій, однак це навряд чи буде ефективно.

Таку думку в ефірі 24 Каналу висловив військовий експерт Владислав Селезньов. За його словами, українська ППО знищить усі ворожі повітряні цілі, які залетять в Україну. Українська ППО готова нищити усі ворожі цілі На думку Селезньова, ворожа авіація розміщена за 200 кілометрів від українського кордону, бо наші HIMARS зможуть знищити її на відстані до 80 кілометрів. “Росіяни розуміють, що як тільки вони перемістять авіацію ближче до лінії фронту, то вона дуже швидко перетвориться на попіл. Бо наші HIMARS працюють на відстані 80 кілометрів із ювелірною влучністю”, – відзначив він.

Військовий експерт зазначив, що, швидше за все, росіяни спробують застосувати авіацію з метою активізації бойових дій. Він переконаний, що це буде неефективно для окупантів. Владислав Селезньов пригадав, що загарбники заявляли про те, що тричі знищували українську ППО. Військовий експерт наголосив, що українська протиповітряна оборона ефективно збиває не тільки ворожу авіацію, але й дрони-камікадзе та ракети. Наші хлопці напоготові, фахівці ППО готові нищити усі ворожі цілі, які перетнуть державний кордон України або лінію бойового зіткнення. І дуже швидко ті сотні російських літаків перетворяться на попіл, бо наші хлопці свою справу знають, – додав він.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *