Це найбільші втратu арmії з початку вторrнення! Вночі прuлетіло по найбільшому БК ворога, – подробиці найуспішнішого удару ЗСУ

Ліквідація великого складу з боєприпасами у селищі Рикове стане серйозною проблемою для армії РФ під час контрнаступу ЗСУ.

ЗСУ вночі вразили великий склад БК у Риковому Херсонської області, він за сумісництвом був залізничним хабом, який використовувався ЗС РФ як логістичний вузл для перерозподілу озброєння та боєприпасів. Автор ТГ-каналу “Досьє шпигуна”  пише , що напередодні контрнаступу ЗСУ більшість військових підрозділів ЗС РФ вирішили жорстко регулювати витрати боєприпасів. Заощаджене хотіли використати у момент атак українських захисників

Вищим командуванням напрямів було прийнято рішення про концентрацію снарядів на логістичних складах, про які нібито знав обмежене коло осіб (для дотримання заходів безпеки було суворе обмеження на доступ цивільних осіб). Це в результаті і зіграло злий жарт у випадку з Риковим”, – пише канал.

О 03:58 ЗСУ двома британськими ракетами Storm Shadow завдали удару по складу в селищі Риково. В результаті вдалося знищити понад 90% майна, яке на той момент перебуває на складі. ” Якщо говорити в числовому вираженні, втрати оцінюються приблизно в 2500 тонн БК.

Для любителів рахувати у вагонах – 60 вагонів. Для аматорів рахувати у вантажівках – 450 “Уралів” “, – уточнили автори ТГ-каналу. Здебільшого складі зберігали снаряди для танків, гарматної, гаубичной, реактивної артилерії, міни тощо. ” Згідно зі списком загубленого майна, внаслідок атаки на Риково було знищено 170 комплексів “Корнет” і БК до них… це одна з найголовніших і найнеприємніших втрат для підрозділів ЗС РФ”, – йдеться у повідомленні .

Справа в тому, що відсутність цього озброєння суттєво позначиться на оборонному потенціалі підрозділів, які ведуть бій на Херсонському та Запорізькому напрямках.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *