Прямо в Бахмуті – тисячі солдат: 0купантам кіnець! Термінове рішення

Навіть перебуваючи на цих позиціях, окупанти не відріжуть логістику ЗСУ з півночі Бахмута. Про це 24 Каналу розповів військовий експерт, льотчик-інструктор та полковник ЗСУ в запасі Роман Світан. За його словами, так загарбники можуть відрізати рух від Бахмута на Сіверськ. Хоча туди постачають усе необхідне зі Слов’янська. Це не буде великою проблемою у логістиці. Як нагадав Світан, у військовій справі певні міста чи населені пункти не завжди є лінією оборони. Остання формується із опорних пунктів, природних та штучних рубежів тощо.

Рубіж оборони з північного сходу Бахмута пролягає вздовж річки Бахмутки. Рубежем є не сама ріка, а певні висоти. Саме вони є тою лінією оборони, які не дають окупантами рухатися на оточення Бахмута з півночі. Саме село не є рубежем оборони. Той опорник, та висотка, яку перерили та підготували до оборони, є рубежем. Росіяни вперлися з півночі, якщо говорити від півночі Бахмута, зокрема й в Соледарі, в українські рубежі оборони, – зазначив Світан. Тому сама станція “Сіль” не є рубежем оборони.

Це – просто географічна назва. Лінії оборони пролягають дещо західніше. Зараз українські війська втримують ці рубежі оборони, які не дають окупантам оточити Бахмут з півночі. Південь і північ Бахмута Донецької області – це основні напрямки, на яких російські війська намагаються проводити наступ. В ефірі Апостроф TV Світан пояснив, що “південь Бахмута” – це Курдюмівка та з того напрямку на Часів Яр та Консантинівку, де зараз окупанти намагаються піднятися на висотки. Проте ЗСУ утримують ворога на певних рубежах.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *